Vesa Virtanen Poistoa Oy:n toimitusjohtajaksi

By 30 elokuun, 2017Ajankohtaista, Uncategorized

Puhtia purjeisiin ja vauhtia kasvuun

Vesa Virtanen ei usko kummituksiin eikä kohtaloon, mutta tarinaan ja tarkoitukseen sitäkin enemmän. Yli 30 vuoden johtajaura, josta merkittävin osa kansainvälisessä monialayrityksessä, vaihtui yhden puhelinsoiton jälkeen, koska niin oli tarkoitettu.

Poistoa Oy:n toimitusjohtaja Niina Kesti tavoitti purjehtimassa olleen Virtasen Jurmosta.

– Kun Niina eräänä aamuna soitti, niin kaikki asiat napsahtivat täysin kohdilleen. Tuntuu todellakin siltä, että asiat ovat tapahtuneet syystä ja tällä muutoksella on tarkoituksensa, alustaa Poistoa Oy:n uusi toimitusjohtaja Vesa Virtanen.

Kiinteistö- ja siivousalan ammattilaiset ovat tunteneet toisensa pitkään, mutta nyt oli aika astua samaan veneeseen.

– Yritys on kasvanut nopeasti ja ala kehittyy voimakkaasti. Olen aina lähtenyt siitä, että laadukas työ sekä tyytyväiset asiakkaat ja henkilöstö vaativat meiltä parasta mahdollista osaamista. Eli hain yksinkertaisesti alan parasta tekijää ja lisävoimia liiketoiminnan kehittämiseen, ja tässä ollaan, hymyilee Kesti tyytyväisenä.

– Kuten purjehduksessa niin bisneksessäkin on oleellista tietää missä olemme ja mihin haluamme mennä. Me tiedämme, ja nyt on ainoastaan meistä kiinni, kuinka kovaa ja miten purjehditaan tavoitteeseen. Tulevaisuus on ainoastaan meistä kiinni, sillä päätökset tehdään täällä. Poistoa Oy:llä on loistava mahdollisuus kasvaa edelleen nopeasti ja saavuttaa merkittävä markkina-asema, Virtanen visioi.

Käsittämättömän hieno mahdollisuus

Puheille on vankka pohja, sillä Kesti ja Virtanen muodostavat miehistön, joka on jo antanut vakuuttavat näytöt.

Virtaselle on kertynyt liiketoiminnan, myynnin ja tuotannon johtamisesta kokemusta kolmen vuosikymmenen ajalta. Satakunnasta kotoisin oleva Virtanen on johtanut myös kansainvälistä projektia, jossa haettiin suuryritykseen liiketoimintaa palvelevaa toiminnanohjausjärjestelmää.

– Pitkä ura johtavassa alan yrityksessä on ollut monipuolinen näköalapaikka koko kiinteistöbisnekseen. Ehdin tehdä ja nähdä käytännössä kaiken, mitä alalla voi eteen tulla ja on tulossa. Poistoa tarjoaa käsittämättömän hienon mahdollisuuden hyödyntää laaja-alaista osaamista ja toteuttaa Niinan kanssa yhdessä yrityksen kehitys seuraavalle tasolle, Virtanen sanoo. 

Erityisosaaminen vauhdittaa kasvua

Kesti on noin neljässä vuodessa luotsannut Poistoa Oy:n alan eturiviin: läpivietyjä projekteja eri kohteissa on noin tuhat, työntekijöitä satakunta ja liikevaihto edellisellä tilikaudella noin kaksi ja puoli miljoonaa euroa.

Poistoa Oy:n asiakkaina on muun muassa taloyhtiöitä, yrityksiä, kuntia ja kaupunkeja sekä rakennusliikkeitä. Yritys palvelee asiakkaitaan päivittäisestä ylläpitosiivouksesta vuoden kestäviin projekteihin, ja lähes kaikessa siltä väliltä. Kovassa kilpailussa erityisosaaminen on puhaltanut tuulta purjeisiin: Poistoa on Suomen ensimmäinen homesiivouksiin erikoistunut yritys.

Kestillä on yli 20 vuoden kokemus kiinteistöalalta ja hän on ammatillisten koulutusten lisäksi opiskellut rakennusterveysasiantuntijaksi (RTA) Itä-Suomen yliopistossa. Viime vuonna Kesti palkittiin siivousalan parhaana esimiehenä

Laatu ja tyytyväisyys toiminnan ytimessä

– Poistoa on tavallaan käännekohdassa. Nyt on aika tehostaa ja laajentaa sekä uudistaa toimintamalleja. Tärkeimmät asiat kuitenkin ovat ja pysyvät. Panostamme edelleen palvelun laatuun sekä asiakas- ja työntekijätyytyväisyyteen, Kesti korostaa.

– Parasta markkinointia ja koko bisneksen kantava idea on työn hyvä laatu. Laadukas työ puolestaan mahdollistaa asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden. Kovasta kilpailusta huolimatta uskon, että saamme jatkossakin erinomaisia työntekijöitä, Virtanen sanoo ja jatkaa.

– Teemme ylpeänä tärkeää työtä, jonka arvostus on nousussa. Puhtaus, viihtyvyys ja turvallisuus ovat avainasemassa.

Virtanen on työelämässä hakeutunut aina sinne, missä on haasteita ja tekemistä riittää. Samat sanat pätevät vapaa-aikaan, sillä miehen harrastukset edustavat asioita, joissa kukaan ei voi kehittyä täydelliseksi.

– Klassinen laulu, golf ja purjehdus. Musiikki ja laulu ovat kulkeneet enemmän tai vähemmän nuoruudesta asti mukana.

Klassinen laulu on ollut enemmänkin kuin harrastus, sillä Virtanen on ollut aikanaan kymmenen vuotta professori Jorma Hynnisen yksityisoppilaana.

– Yksi levykin on tullut tehtyä. Jos jotain olen tästä harrastuksesta oppinut, niin nöyryyttä, Virtanen naurahtaa ja kajauttaa komean ääninäytteen.

– Täysillä mennään, sillä mitään ei voi eikä kannata tehdä vain sinne päin. Ja mottokin on pysynyt 30 vuotta samana: Tänään meni paremmin kuin eilen, mutta silti huonommin kuin huomenna!