Yrittäjä Niina Kesti, RTA

Kokenut ja koulutettu asiantuntija

Niina Kesti on Poistoa Oy:n dynaaminen, energinen vetäjä, rakennusterveysasiantuntija sekä kouluttaja. Niina valittiin Puhtausalan vuoden esimieheksi tammikuussa 2017.
Ensisijaisesti Niina on kuitenkin alan johtava asiantuntija, joka vie Suomen suurinta vaativiin homesiivouksiin erikoistunutta edelläkävijäyritystä eteenpäin.

Poistoa Oy on viidessä vuodessa kasvanut voimakkaasti ja vakiinnuttanut asemansa luotettavana homesiivousten ja vaativan pölynhallinnan toteuttajana. Töihin kuuluvat rakennusten, rakenteiden ja irtaimistojen puhdistukset, perus- ja sopimussiivoukset sekä erikoistyöt.
” Annamme asiantuntijuuden, kokemuksen ja kaiken osaamisemme asiakkaidemme hyödynnettäväksi. Aloitamme projektit tekemällä yhteistyössä asiakkaan kanssa kartoituksen, jotta tiedämme, millainen puhdistustyö on järkevää tehdä”, Niina Kesti alustaa.

 

Mitä kannattaa tehdä?

Niinalta jos keneltä kannattaa kysyä, mitä kannattaa tehdä. Mitä vaativampi kohde on, sitä varmemmin Niina on oikea henkilö vastaamaan. Niinan ura on huima lista erikoisosaamista vaativien siivoustöiden suunnittelua ja valvontaa. Korkealla suoritettavat työt henkilönostinten kanssa, hankalien epäpuhtauksien poisto kuten mikrobit, homeet, kuidut, pölyt, kalma, noki, hajut sekä hapot ovat töitä, joista Niinalla on kokemusta. Isot pesurit, korkea hygieniataso, kuivajääpuhallus tai otsonointi, sama juttu. Kokemusta on. ”Olen myös erikoistunut töihin, joihin tarvitaan suuria henkilömääriä tai työn pitää valmistua nopealla aikataululla. Olemme aina pysyneet asiakkaan vaatimassa aikataulussa!”

Niina Kestillä on 22 vuoden kokemus esimiestehtävistä sekä erilaisten kiinteistöalan projektien läpiviennistä. Kiinteistöalan esimieskoulutuksen lisäksi hän on myös valmistunut Itä-Suomen Yliopistosta Rakennusterveysasiantuntijaksi (RTA). Lopputyön aihe oli Homesiivouksen käytännön toteutus ja tuotteistus.

 

Ainutlaatuisia työmenetelmiä

Rakennusterveysasiantuntija eli RTA on terveydensuojelulain tarkoittama asiantuntija, jonka tekemiä asuntojen tai muiden oleskelutilojen tutkimuksia voidaan käyttää terveydensuojeluvalvonnassa. ”Jokapäiväisessä työssäni käytännön painopiste on nimenomaan asiakkaiden ongelmien ratkaisemisessa ja asiantuntijana toimimisessa. Koulutukseni ja kokemukseni kautta olen ottanut oman yritykseni käyttöön toimintatapoja, joita muilla ei ole”.

Niina Kesti on siis sekä koulutukseltaan että kokemukseltaan aito vaativan puhdistuksen asiantuntija. Samaa ei voi sanoa kaikista alan ”asiantuntijoista”. Niinan koulutuskombinaatio ja -taso on ainutlaatuinen Suomessa.” Meidän alallammehan ei ole mitään vaadittavaa sertifikaattia tai koulutusta, kuka tahansa voi toimia homesiivouksen” asiantuntijana”, Kesti harmittelee. ” Kun voin itse kouluttaa yrityksemme henkilökunnan, voimme Poistoassa olla varmoja myös osaamisen tasosta ja pystymme vastaamaan asiakkaan kiireellisiinkin tarpeisiin. Lisäksi olen työturvallisuuskorttikouluttaja ja meidän työssämme työturvallisuus on todella merkittävässä roolissa sekä työntekijöidemme osalta että asiakkaan osalta.

 

INSTA 800:2010

Niina Kesti on suorittanut vuonna 2015 pohjoismaisen siivouksen laadunarviointisertifikaatin, kouluttajataso: Siivouksen tekninen laatu. Mittaus ja arviointijärjestelmä (INSTA 800:2010).
”Koulutus on tärkeää, kun suunnitellaan ja arvioidaan siivoustyön laatua. Se toimii myös pohjana P1-kohteiden (puhtaustaso rakentamisessa), puhtauden- ja pölynhallinnan ja pölyntorjunnan suunnittelussa sekä pintapölymittauksissa. Se auttaa myös suunnittelemaan siivoustarpeita ja niiden toteutusten taajuuksia sekä mittaamaan likaantumisnopeutta.”
Kesti onkin tehnyt pintapölymittauksia muun muassa rakennusliikkeille, valtiolle ja kaupungeille sekä toiminut ulkopuolisena asiantuntijana. ”Olen myös mitannut eri menetelmillä oman yritykseni työjälkeä. Se on oleellinen ja tärkeä osa omavalvontaa. Asiat tehdään niin kuin ne oikeasti kannattaa tehdä eli suunnitelmallisesti. Aikataulut ja sovittu laatutaso pitävät, ja asiakkaan toiveet huomioidaan räätälöidysti. Oikealla mitoituksella varmistetaan paras mahdollinen hinta-laatusuhde palvelulle, Kesti kertoo.

 

Osaamiselle on kysyntää

Niinan ja Poistoa Oy:n menestystarina osoittaa, että aidolle osaamiselle on kysyntää. Läpivietyjä projekteja on jo yli tuhat, työntekijöitä yli sata ja yritys kasvaa edelleen vahvasti. Projekteja on ollut joka lähtöön, ja mukaan kuuluu myös alan suurin projekti. ” Pitää paikkansa. Suomen toistaiseksi suurin mikrobisiivouskohde on ollut Turun Virastotalo, jonka puhdistustyöt olen suunnitellut ja toteuttanut. ”700 henkilön muutto, johon sisältyi muun muassa 15 000 muuttolaatikollista puhdistettavaa irtaimistoa, ei helposti unohdu!” Kesti naurahtaa.

 

Kun osaa, voi kouluttaa myös muita

Niina Kesti on kouluttanut homesiivousta Turun Ammattikorkeakoulussa puhdistuspalvelualan opettajille, siivoojille, terveystarkastajille sekä rakennusterveysasiantuntija-alan opiskelijoille.
”Myös Itä-Suomen yliopistossa olen opettanut tulevia rakennusterveysasiantuntijoita ja ollut osaltani kouluttamassa Suomen Siivousteknisen liiton koulutuksissa eri puolilla Suomea. Olen kouluttanut myös rakennusliikkeitä pölynhallintaan, P1-työmailla työskentelyyn sekä olosuhteiden hallintaan liittyvissä asioissa.”

 

Musiikki, meri ja hyvä ruoka

Musiikki ja meri ovat Niinan elämän tärkeitä elementtejä. Viulua Niina on soittanut lapsesta asti. ”Aika ei enää oikein riitä oman instrumentin harjoitteluun, mutta musiikki on edelleen erittäin tärkeä osa elämääni kolmen lapseni harrastusten kautta. Käyn myös paljon konserteissa, teattereissa ja oopperassa.”
Yrityksensä luotsaamisen lisäksi Niina on luotettava kapteeni myös merellä. Saaristolaivurikurssin suorittanut kippari viettää kesät veneessä ja saaristossa. ”Haluan haastaa itseni ja oppia aina uutta. Veneily sekä matkustaminen kerran vuodessa aivan uuteen paikkaan haastavat ja antavat paljon”, kuvailee Kesti. Niina on kasvuyrityksen omistajayrittäjä, kolmen lapsen äiti ja aktiivinen itsensä haastaja, joka jaksaa täydestä kalenterista huolimatta olla aina iloinen ja energinen. Mistä saat virtaa?
”Liikunta ja terveellinen lähiruoka”, Niina vastaa. ”Olen aina liikkunut mielelläni, nykyään kuntosali on eniten käyttämäni liikuntamuoto. Puhdas ja laadukas lähiruoka on liikunnan lisäksi oleellinen osa hyvinvointiani. Olen herkuttelija, ja viikonloppuisin on mukavaa tehdä hyvää ja terveellistä ruokaa!