Toimitusjohtaja Vesa Virtanen, Poistoa Oy

”Mitään ei kannata tehdä sinne päin”

Vesa Virtasella on yli 30 vuoden työura, josta merkittävin osa on kansainvälisen monialayrityksen johtotehtävissä. Nyt tuo kokemus ja osaaminen palvelevat Poistoaa.

Vesa ei ole ihan tavallinen virtanen. Moni asia ja yli 30 vuotta voimassa ollut motto erottavat miehen muista: ”Tänään meni paremmin kuin eilen, mutta silti huonommin kuin huomenna!” Mottoaan Vesan ei ole tarvinnut päivittää, mutta pitkän tien mies on kulkenut 80-luvun alkuvuosien huoltamoyrittäjän ajoista tähän päivään.

Motto ei ole muuttunut, eikä näin jälkikäteen ajateltuna ole syytä muuttaa myöskään liiketoiminnan tärkeintä oppia: tiedä missä olet ja mihin olet menossa. Työn laatu ratkaisee.

Huoltoasema- ja ravintolayrittäjyyttä seurasi ura liikkeenjohdon konsulttina. Kansainvälinen liiketoiminta tuli tutuksi. Vesa auttoi yrityksiä keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen, tehostamiseen sekä prosessien parempaan läpiviemiseen.” Kyse oli pitkälti projektien johtamisesta, joiden tavoitteena olivat yrityksen kannattavuuden parantaminen, henkilöstön kehittäminen ja palvelun laatu. Sama tehtäväkenttä on edelleen edessä, nyt vain uudessa toimintaympäristössä.” Virtanen viittaa hyppyyn isosta kansainvälisestä yrityksestä kasvolliseen kotimaiseen.

Poistoa Oy on kasvanut ja menestynyt Niina Kestin vetämänä. Nämä kaksi kiinteistö- ja siivousalan ammattilaista ovat tunteneet toisensa jo pitkään, mutta yhteistyön myötä löytyi alaa ja molempia osapuolia hyödyttävät toimintatavat ja intressit.

”Pitkä ura johtavassa alan yrityksessä on ollut monipuolinen näköalapaikka koko kiinteistöbisnekseen. Ehdin tehdä ja nähdä käytännössä kaiken, mitä alalla voi eteen tulla ja on tulossa. Poistoa Oy on yritys, joka antaa minulle mahdollisuuden olla oikeasti alan edelläkävijä ja johtava asiantuntija Suomessa.”

Vesa kertoo, että toimitusjohtajan tehtävä voi kuulostaa kenttätyön näkökulmasta kaukaiselta, mutta käytännön työssä mukana oleminen on hyvin tärkeää. Vesa hallitsee niin INSTA 800 järjestelmän kuin käytännön siivoustyön ja menetelmätkin. Myös kiinteistöjen rakenteet ja mikrobit ovat jokapäiväisiä tuttuja. Koko kiinteistön elinkaari ja siihen liittyvät asiat ovat laajasti esillä arjen työssä. Tätä vahvistaa myös taustalla oleva kiinteistöjohdon koulutus, PGP.

 

Periaatteiden mies

”Parasta liiketoimintaa ja markkinointia on hyvä työnlaatu. Laadukas työ puolestaan mahdollistaa sekä asiakkaiden että henkilöstön tyytyväisyyden. Kovasta kilpailusta huolimatta uskon, että saamme jatkossakin erinomaisia työntekijöitä”, Virtanen sanoo ja jatkaa. ”Teemme ylpeänä tärkeää työtä, jonka arvostus on nousussa. Puhtaus, viihtyvyys ja turvallisuus ovat tulevaisuudessakin avainasemassa.”

Poistoalla on selkeä visio: ”Olla paras”. Siihen tähtääminen sekä strategian luominen/ päivittäminen ovat jokapäiväisiä haasteita. Nopeasti muuttuvassa maailmassa pitää koko ajan aistia ajan pulssi. ”Poistoa on alansa edelläkävijä ja meitä seurataan koko ajan. On tärkeää pysyä koko ajan askeleen edellä. Meidän pitää jatkossakin pysyä asemassa, jossa palveluitamme halutaan ja palvelukseemme halutaan tulla”.

 

Vesa rakastaa haasteita

Virtanen on työelämässä hakeutunut aina sinne, missä on haasteita ja tekemistä riittää. Samat tavoitteet pätevät myös vapaa-aikaan. Miehen harrastukset edustavat asioita, joissa kukaan ei voi kehittyä täydelliseksi. Vesan lajeja ovat klassinen laulu, golf ja purjehdus. Musiikki ja laulu ovat kulkeneet enemmän tai vähemmän nuoruudesta asti mukana. Klassinen laulu on ollut enemmänkin kuin harrastus, sillä Vesa on ollut aikanaan kymmenen vuotta professori Jorma Hynnisen yksityisoppilaana. ”Yksi levykin on tullut tehtyä. Jos jotain olen lauluharrastuksesta oppinut, niin nöyryyttä”, Virtanen naurahtaa ja kajauttaa komean ääninäytteen. ”Täysillä mennään, sillä mitään ei voi eikä kannata tehdä vain sinne päin.”